Programok > Jegy- és jelmagyarázat > Információ > Szállásrendelés > Monostorapátiról > Monostorapáti partnerei > Más települések > Galéria >
A honlapot folyamatosan
bővítjük az információkkal.

Monostorapáti partnerei

Budapest 10. kerülete

MontiVíz


BUDAPEST X. KERÜLETE, KŐBÁNYA

Kőbánya - azaz a X. kerület - kulturális élete jelentős, számos sikeres művész kötődik, él, alkot a képzőművészet, az irodalom, a komolyzene, és a könnyűzene területéről, illetve sok, évek óta működő, egymást segítő, a kultúra számos területét érintő egyesület, szervezet működik itt.

A Monostorapáti és Kőbánya közötti láthatatlan kapocs 2007-ben jött létre egy közös program kialakításával a Művészetek Völgye Fesztiválon. Mégis, gyökereit részint a múltban kell keresnünk, ugyanis az Árpád kortól a XVIII. századig mindkét településen virágzó bortermelés folyt, előbbin a Királyi Bortermő Vidék (Káli-medence), utóbbin pedig a Budai Borvidék részeként. Ellenben a filoxéra-vész után e tekintetben merőben megváltozott a két település további szerepe. Amíg a Balatonfelvidéki - hajdani mezővárosi ranggal rendelkező - faluban a mai napig fennmaradt a bortermelés, addig az azóta Budapest egyik - jelentős mezőgazdasági, majd ipari - kerületévé vált vidéken mára csupán a csősztorony, utcanevek és pincelabirintusok őrzik csendben ennek emlékét.

A művészet viszont a jelenben is összeköti őket, hiszen mindkét helyen komoly szerepe van a közösségépítésben, a helybennlakók életében és - a világszerte egyre fontosabb szerepet játszó - "kultúra-turizmusban" is (rendezvények, egyesületek, intézmények és ezek összefogása által). Ezekre épülve egy hosszú távú együttműködés alapja alakult ki Monostorapáti és Kőbánya - elsősorban művészeti és kulturális élete - között.

MONTIVÍZ

A 2002-ben alakult Montivíz Zrt. a magyarországi ballonos ásványvízpiac legdinamikusabban fejlődő szereplője. A Társaság természetes ásványvizét, a Monostorapátiban található kútból nyeri, ami kifogástalan ásványianyag-összetételének köszönhetően semmiféle technológiai kezelést nem igényel. A víz a kútból kiemelve - a biztonsági szűrést követően - azonnal a ballontöltő gépsorra kerül. Szolgáltatásainkat partnereinkkel olyan szervezett és kultúrált módon kínáljuk, hogy jelenlétünkre csak egy frissítő pohár monti® ásványvíz emlékeztesse, hiszen a szervezők, résztvevők és a fedett helyszíneken a szomjoltásról a MontiVíz gondoskodik!

© 2009 VölgyKavalkád | Minden jog fenntartva.