Programok > Jegy- és jelmagyarázat > Információ > Szállásrendelés > Monostorapátiról > Monostorapáti partnerei > Más települések > Galéria >
A honlapot folyamatosan
bővítjük az információkkal.

Mindennapi programok
2009. július 23-26.

Alsó iskola - Monostorapáti Információs Központ

10.00-18.00 - Kiállítások
Kőbányai Fotóklub kiállítása

A Pataky Művelődési Központban működő Kőbányai Fotóklub 1953-ban alakult. A fotóklub tagjai közül sokan váltak ismertté országos és nemzetközi kiállításon és nyertek díjakat különféle pályázatokon. Az eredményes munka elismeréseként, a klub Nívó-díjat, Miniszteri Dicséretet, Kiváló Együttes címet kapott. A fotóklub tagja a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének. Az elmúlt évek, évtizedek alatt, új vetélytársak bukkantak fel: a videó, videokamera, a számítógép és digitális kamera formájában, de a pillanat varázsát, intimitását, hangulatát semmilyen ördöngös technika nem tudja felülmúlni. Minden évben sok látogató, barát és ismerős győződhet meg a Kőbányai Fotóklub alkotásainak sokszínűségéről, új stílusokra való nyitottságáról is. A fotózás lehet egy kellemes szabadidő eltöltés, egy jó hobby, de lehet egy magas fokú művészet is.

Kocka-Kő-bánya

Kőbányai Képző- és Iparművészek kiállítása.

"A Kőbányai Képző- és Iparművészek Baráti Köre 1998 óta működik. Egyesületté alakulását (2000) a Pataky Művelődési Központ támogatta. Tagjai gyakran szerepelnek önálló kiállítással a Pataky Galériában. Az egyesület számtalan stílusirányzatot képvisel pl.: klasszikus portré-, táj- és csendéletfestészet, szürreális irányzat, minimal art. Tagjaink között vannak Munkácsy-díjas, Ferenczy Noémi-díjas, Derkovits-, valamint Europa Nostra-díjas alkotóművészek, de szívesen foglalkozunk tehetséges pályakezdő művészekkel is."

"16-Sátor"

A 16. kerület épített környezete, művészei...

"Borforgalom"

az Iskola utcai körforgalomnál

Vinum Primatis Borforgalom

A Prímási Borrendet Dr. Erdő Péter, bíboros, esztergom-budapesti érsek, Magyarország Prímása hívta életre azzal a céllal, hogy a tagok által megtestesített nemzeti összefogás a kétezer éves múltra visszatekintő magyar bortermelést és borkultúrát ismét az azt megillető rangra emelje. Ismerkedjen meg a Kárpát-medence boraival, a nagy melegben pedig hűsítse magát egy jó pohár - hungarikumnak számító - fröccsel!

14.00-20.00
Borkóstolás és borvásár

A borkultúra mélyen beivódott a magyar társadalomba, legyen szó akár költészetről, zenéről, vagy a mindennapok gondjairól. A Vinum Primatis szervezésében kalandozást tehetnek a Kárpát-medence borai között, ismert és kevésbé ismert borvidékek borait kóstolgatva, borászait megismerve.

20.00-tól
Esti borozó

Kötetlen beszélgetések borokról, gasztronómiáról borászokkal, művészekkel, gasztronómusokkal, szakírókkal az egész Kárpát-medencéből.

EgészségHáz és park (Petőfi u. 123.)

10.00-16.00
Életmódklub és tanácsadás - Herbalife

Demeterné Éva (független tanácsadó)

"A mértékletesség fontos dolog. Nem csak azért, hogy ne legyünk betegek és az életünket ne hassa át túlságosan a táplálkozás, hanem azért is, mert nem érdemes elvenni magunktól a finom ételek örömét, élvezetét azzal, hogy mértéktelenül fogyasztjuk. Mozogni nem azért fontos, hogy karcsúbbak vagy testesebbek legyünk - ez annak a kellemes és kívánatos mellékhatása lehet adott esetben -, hanem azért, hogy jobban működjenek a szerveink, edzettek legyenek az izületeink, az izmaink, hogy levezessük a napi, heti stresszt stb. Szóval mértékletesen, átgondolva táplálkozni és mozogni alapvető szükségletünk kellene, hogy legyen testsúlytól függetlenül." (Kállai Éva, Herbalife)

Falumúzeum (Iskola u. 2.)

10.00-18.00 - Kiállítás
Dénes Gyuláné Szuper Irma néprajzi gyűjteménye

Felső iskola

10.00-18.00 - Kiállítások

Balaton-felvidéki Szín-vonal Képző- és Iparművészeti Iskola

Monostorapáti telephely alapfokú művészeti oktatásban résztvevő tanulóinak munkái - a folyosókon

"100 éves a repülés"

repüléstörténeti kiállítás

A Pataky Művelődési Központ installációja - az első emeleten

Vasút-modell kiállítás

Az 1-es villamos Klub szervezésében - a tetőtérben

vagy "Galéria"-jegy: 500 HUF / 2 Euro

Tájak és a csillagos ég

asztrofotó kiállítás

Avagy a tájkép és a csillagászati fotó együttes megjelenítése.

Ladányi Tamás nemzetközileg elismert a "The World At Night" fotószervezet magyar tagja, aki hazánkban és külföldön is számos helyen jelent meg képeivel. Ezúttal javarészt a Balaton, Balaton-felvidék és a Bakony területén készített munkáit tárja a nagyközönség elé. - földszint, "csillag- terem"

Kőbányai Dekor-fal

Képek Budapest X. kerületének, más néven Kőbánya történetéről - földszint, aula

"Kanális-tér", Iskola utca

10.00-18.00
Kertészeti és Magyar Termékek Kiállítása és Vására

Hazai termékek kis "Kánaánja"

Programgazda: Brancsik Nárcisz és Krébecz József

Művelődési ház - kis- és nagyterem

10.00-18.00 - Kiállítás

Monostorapáti finn-sz(erel)emmel

- Egy évtizede Apátiban

"Az utóbbi 10 évben sokan látogatták meg Monostorapátit Finnországból. Néhányan egyszer, annál többen többször, akik megélték a falu nyugalmat árasztó szépségét. Sokan közülük ecsettel, vagy kamerával megörökítették a Monostorapátit körülölelő természetet, az itt lakó embereket, a házakat...
Ezek az emlékek, az által, hogy elkészítettük, megörökítettük, megélhettük őket, sok örömöt adott az életünkbe. Most, ezzel a kiállítással szeretnénk ezt a falu lakosságával megosztani.
Szeretettel köszöntünk minden látogatót, ahol Monostorapátit ezúttal "finn szemmel" tekinthetik meg!"

A kiállításon Monostorapátin, vagy a falutól megihletetten készült alkotások: fotográfiák, festmények, versek és egy rövid musical - melynek szövege a helyszínen fordításban olvasható - is látható.

Kiállítók: Festmények - Esko Eerola, Soili Kajeste, Leo Kosonen, Sinikkaa Kosonen, Heli Norja, Jare Maula; Fotográfiák - Jouko Kivimäki, Jaana Partanen, Pertti Suonio, Outi Vuorikari; Videofilm - Heikki Mäntylä; Szövegkönyv és versek - Jukka Itkonen, Aulikki Mäntylä, Katri Suonio, Maya-Luna Hubhanen

A belépőjegyes előadások alatt a nagytermi kiállítás nem látogatható!

Művelődési ház - könyvtár

10.00-18.00 - Kiállítás
ÁRVÁCSKÁK - Babakiállítás

A kiállítás Várainé Goróczi Éva nyugdíjas óvónő több éves gyűjtőmunkájának eredménye.

A babák 2009. augusztus 31.-ig megtekinthetők.
A kiállítás a tapolcai Wass Albert Városi Könyvtár gyermekrészlegének jóvoltából került Monostorapátira.

Csak kiscsoportban látogatható! (egyszerre max. 6 fő)

Óvoda, óvodakert

11.00-13.00

Varázsműhely Művészeti Alkotóház

- 0-99 éves korig

Célja: színvonalas, az ősi, népi és a mai, modern technikákat megmutató, kreativitást fejlesztő manuális elfoglaltságot nyújtani a gyermekek számára, mely foglalkozásokon képzett szakemberek foglalkoznak a gyermekekkel, s mely foglalkozások alatt elkészülő produktumok, ill. "műalkotások" hazavihetőek, s ezen örömteli foglalkozások alatt minden gyermek sikerélménnyel töltekezzen fel!!!
10 művészeti szakember - 4 népzenész+6 kézműves szakoktató hallgató (akik a Varázsműhely Művészeti Alapítvány, Művészeti Gyermekklubjának középiskolás hallgatói) - segíti a kikapcsolódást.

13.00-14.00

Csángó Táncház

Moldva-i és Gyimesi-i táncoktatás, élő hangszeres zenére, a Sergő Néptánccsoport vezetésével, mely a Varázsműhely Művészeti Alapítvány Tánccsoportja

14.00-16.00

Varázsműhely Művészeti Alkotóház

Vén Platán Vendéglő (Petőfi u. 22.)

22.00-től (vagy hamarabb)

ÉLŐKONCERT MINDEN NAP

Acoustic Pop Comedy, Acoustic, Alternatív, Blues, Ír Rock, Magyar mese-zenekar, RHCP Tribute, Rock, Rockabilly, Ska, Reggae Ska...

2009. július 24-26.

Alsó iskolaudvar

11.00-18.00
"Fessünk együtt"

Közös alkotás a Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesületének művészeivel

Gál Magdolna

Kortárs festőművész. Stílusa: figurális, tájkép, portré, expresszív. Témái: portré, tájkép, jelenet. Gimnazistaként tagja a debreceni Medgyessy képzőművészeti körnek, majd rajz-biológia szakon végez a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskolán. 1987-94 között Topor András festőművész magántanítványa. 1997 óta fest intenzíven, azóta több önálló kiállítása volt idehaza és Franciaországban. Tagja a Magyar Alkotóművészek Egyesületének valamint a Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesületének. Mestereinek vallja Bényi Árpád és Topor András festőművészeket. Az élénk színvilággal alkot, a figuratív ábrázolásmód keretein belül, mégis az absztrakt képek logikája szerint, vagyis színfoltokra, a ritmusra, arányviszonyokra építi fel képeit.

Krausz Margit

A középiskolát a budai József Attila Gimnázium rajz tagozatán végezte, majd az egri Tanárképző Főiskolán 1979-ben biológia-rajz szakos tanári diplomát szerzett. Azóta folyamatosan tanít, alkotói munkáját ezzel egy időben végzi. Tagja a Magyar Rajztanárok és a Kőbányai Képző- és Iparművészek Egyesületének.

Tényi Katalin

1981-ben végzett a Képző- és Iparművészeti Gimnázium textil szakán. Tervezett ruhákat, gobelineket. 1992-től könyvillusztrátor és reklámgrafikus. Leginkább humoros meséket, ősi, ezoterikus írásokat, fantasztikus történeteket illusztrál.

EgészségHáz (Petőfi u. 123.)

10.00-16.00

Véradás

Aki vért ad, annak üdítő/sör és csoki jár!

Országos vérellátó Szolgálat veszprémi Regionális vérellátó Központ (8200 Veszprém, Mártírok u. 5. Tel./Fax: +36/88 556-771)

Túrák Monostorapátiból

Bortúrák némi tortúrával

A bortúrákon a kóstolás díjtalan. A pincékben lehetőség van a kóstolt és kiválasztott borok megvásárlására is.

Szervező: Monostorapáti Önkormányzat Polgármesteri Hivatala

Július 25. (szombat)

9.00
"Giga-csiga" túra

Indulás: a Monostorapáti Információs Központtól

Érkezés: kora este a kiindulási helyre.

Kitartó embereknek ajánljuk! A látványban és természeti értékekben gazdag kirándulás elhalad egy bazalt tufa barlang, több tó és erdős terület mellett, az Eötvös kilátó csodás panorámájáig, míg elérkezik a Marton kúthoz, ahol frissen sült kolbász, mustár és kenyér várja a megfáradt vándorokat. Ezt követi a borkóstolás a pincéknél.

Ebéd: induláskor befizetett 600 Ft ellenében

Előzetes regisztráció: helyben és a mapatik[kukac]hu.inter.net címen

Július 25-26. (szombat-vasárnap)

11.00
"Hosszú" túra

Indulás: a Monostorapáti Információs Központtól

A túra időtartama: kb. 5 óra, ezt követi a borkóstolás

Kitartó embereknek ajánljuk! Célpont: Fekete hegy, Eötvös kilátó. Visszafelé az Ördög sziklán keresztül haladunk, ahol rövid pihenőt tartunk. A túra választható pincelátogatással zárul.

Túravezető: Takács Péter erdész

Július 24. (péntek)

14.00
"Rövid" túra

Indulás: a Monostorapáti Információs Központtól. A séta időtartama: kb. 1 óra, ezt követi a borkóstolás.

Célpont a Marton kút, melynél kis pihenőt tartunk.

Visszafelé a közeli pincékben kitűnő borok kóstolására kerül sor.

Túravezető: Takács Péter erdész

Napi programok
Július 23. (csütörtök)

Óvoda, óvodakert

11.00-13.00, 14.00-16.00
Varázsműhely Művészeti Alkotóház

- 0-99 éves korig

Batikolás-kendők és táskák

Bőrmívesség-ékszerek

Mini-Manó Varázsház

Arcfestés

Kreatív horgászat

Célba dobás és ügyességi feladatok (a megnyerhető, ajándékokat hallgatóink, művészeti óvodásaink készítik ill. támogatóinktól valók)

Hennafestés

13.00-14.00
Csángó Táncház

Önkormányzat

18.00
Megnyitó

Köszöntőt mond a Fővédnök, majd ünnepélyesen kezdetét veszi a Monostorapáti Nyári Kavalkád

"Borforgalmi színpad"

az Iskola utcai körforgalomnál

20.00
Budapest Ragtime Band

A Budapest Ragtime Band, a magyar tradicionális jazz-élet talán legpatinásabb együttese 1980-ban alakult főiskolát illetve Zeneakadémiát végzett művészekből. A zenekar célja a ragtime-muzsika hagyományainak ápolása mellett több tradicionális amerikai zenei műfaj bemutatása, életben tartása.

Sportpálya, Nagyszínpad

20.00
Storyville Jazz Band

A Storyville Jazz Band 1997. elején alakult meg Szegeden tehetséges, fiatal muzsikusokból. Zenéjük az 1900-1920-as évek New Orleans-i hangulatát idézi, mint ahogy nevük is, hiszen e város szórakoztató negyedében Storyville-ben született meg az a zene, amit ragtimenak, dixielandnek neveztek, később pedig ebből alakult ki a jazz. Repertoárjuk sokszínű. Nevükhöz híven számaikat a műfaj tradicionális és revival slágereiből állították össze, megidézve ezzel is a kor és a hely hangulatát.

A tagok névsora: Frankie Lato - hegedű; Dennert Árpád - klarinét; Farkas Péter - trombita; Sallai László - harsona; Szorcsik Attila - nagybőgő; Kurina Kornél - bendzsó; Hegyi Viktor - zongora; Háló Pál - dob, zenekarvezető; Paku Bea - ének

21.00
Deák Bill Gyula, Keresztes Ildikó és Póka Egon

Póka Egon, a kőbányai zeneiskola vezetője, aki hazánk egyik legkiemelkedőbb basszusgitárosa jelenleg is aktívan zenél a P. Mobil zenekarban és saját együttesében. Ez utóbbi lép színpadra ezúttal Keresztes Ildikóval, aki az ország egyik legeredetibb és legkiválóbb rock-pop énekesnője és Deák Bill Gyula, "magyar blueskirály"-al együtt.

Közreműködik: a Póka Egon Experience trió (ifj. Tornóczky Ferenc és Szakadáti Mátyás)

vagy "Éj"-jegy: 2 000 HUF / 8 Euro

Borforgalom

20.00-tól
Balatonfelvidéki borozó

Balatonfelvidéki borválogatás: Egly Márk, Tóth Sándor és egy-két helyi borász társaságában

Vén Platán Vendéglő

22.00-től hajnalig
Acoustic Blues Duó és Shabby Blues Band (blues)

Július 24. (péntek)

Óvoda, óvodakert

11.00-13.00, 14.00-16.00
Varázsműhely Művészeti Alkotóház

- 0-99 éves korig

Fonal-csodák-körmöcskézés

Filcfigurák-bábok, tűpárnák

Mini-Manó Varázsház

Arcfestés

Kreatív horgászat

Célba dobás és ügyességi feladatok (a megnyerhető, ajándékokat hallgatóink, művészeti óvodásaink készítik ill. támogatóinktól valók)

Hennafestés

13.00-14.00
Csángó Táncház

Alsó iskolaudvar

16.30
Sziluett-játék

Térségi híres/neves leszármazott felismerési játék

17.00
Kiállítás megnyitók

Bemutatkozik Finnország, Kőbánya és Budapest XVI. kerülete

Felső iskola - "csillag-terem"

17.20
Tájak és a csillagos ég - kiselőadás

Az asztrofotózásról beszél: Ladányi Tamás ("The World At Night" nemzetközi fotószervezet tagja)

17.40
A csillagok élete - előadás

Előadó: Sárneczky Krisztián (Magyar Csillagászati Egyesület)

Katolikus templom

18.30
Varnus Xavér koncert

Pályája kezdetén Kistétényi Melinda pártfogoltja, majd egy ösztöndíjjal eljutott Párizsba, ahol a Notre-Dame orgonása lett Pierre Cochereau mellett. Koncertezett már mindenfele a világban. A zene mellett szenvedélyesen olvas. Életrajzában így vall önmagáról: "...hittem-kutattam azt a mondatot, azt az egyetlen mondatot, amelyet ha meglelnénk, az egész világnak jóra fordulna a sorsa. Még ma is hiszek e mondat létezésében, csak reményemet veszítettem el, hogy én leszek az, aki megtalálja. Mára semmise vagyok, csak egy díszes és izgalmas csarnok, amelyet a nagyérdemű és a fiatal muzsikusok időről-időre felkeresnek. Két könyvem és néhány tucat hanglemezem van, s ezekben talán egy különb önéletrajz..."

Műsoron: Bach, és Bach, kicsit másképp - Johann Sebastian Bach nagy művei és azok Jacques Loussier-féle jazz-feldolgozásai

Közreműködik: a Talamba Ütőegyüttes

vagy Varnus Xavér koncert-jegy: 2 000 HUF / 8 Euro

Borforgalom

20.00-tól
Határon túli borozó

Felvidéki, délvidéki, ménesi borok és borászok társaságában

Művelődési Ház, Nagyterem

20.00
"Vers-Galéria" 1. (Holdvilág Kamaraszínház): Különbéke (Szabó Lőrinc)

Szabó Lőrinc verseit - lírájának erősen, újszerűen prózai hatására - a hétköznapokban rejlő helyzetekbe helyeztük.

A "Vers-Galéria" tematikus előadásai inkább performance-ok, mint szavalóestek. Egyszer csak "megszólal" egy-egy futam a zongorán, vagy például a vers egy átlagos élethelyzetben...

Szerkesztette: Kókai János. Előadják: Farkas Erik, Haik Viktória, Jeges Krisztián, Kiss Zsuzsanna, Kókai Andrea, Kókai János

vagy "Galéria"-jegy: 500 HUF / 2 Euro

Sportpálya, Nagyszínpad

20.00
Presidance tánc-show

Az együttes célja, hogy a páratlan magyar kultúrkincset újszerűen felhasználva olyan XXI. századi produkciót hozzon létre, amely minősége és különlegessége révén, az egész világon felkelti az érdeklődést Magyarország iránt, és képes egy új, pozitív országimázs kialakítására.

A művészeti koncepció megalkotója Vári Bertalan Harangozó-díjas táncos nemcsak saját, eddigi tapasztalatait foglalja össze az előadásban, de az utóbbi évben a világ vezető tánctársulatainak előadásait inspirációként használva egy Magyarországon eddig ismeretlen, és még a külföldi sztárfellépők tükrében is egyedülálló produkciót és látványvilágot hozott létre. A Presidance látványvilágának díszleteit a Spilberg filmekből ismert tervező, Szabolcsi János és csapata álmodta színpadra.

Közreműködik: a Kerekes Band

21.00
Kerekes Band koncert

Az együttes magyar népzenén alapuló világzenét játszik. Kialakítottak egy olyan - csak a Kerekes Band -re jellemző - egyedi hangzást, amely különbözik minden más népzenéket ötvöző produkciótól. Újításuk, hogy az autentikus magyar népzenét funk, jazz, rock, pszichedelikus és elektronikus zenei műfajokkal társítva formálják egy egészen különleges, általuk csak "ethno funk"-ként aposztrofált stílussá.

Az Európai Unió által 2008-ban meghirdetett Kultúrák Közötti Párbeszéd Európai Évének alkalmából az Oktatási és Kulturális Minisztérium az egri Kerekes Bandet választotta Magyarország kulturális nagykövetévé.

Tagok: Fehér Zsombor - furulya; Námor Csaba - koboz; Csarnó Ákos - brácsa; Kónya Csaba - basszusgitár; Fehér Viktor - dob

vagy "Éj"-jegy: 2 000 HUF / 8 Euro

Kilátódomb

22.00-24.00
'Csillag-leső' - Magyar Csillagászati Egyesület

A Magyar Csillagászati Egyesület (MCSE) hazánk legnagyobb létszámú csillagászati szervezete. Az MCSE-t 1946-ban alapította Kulin György csillagász, kisbolygó- és üstökösfelfedező, az amatőrcsillagász mozgalom megteremtője. Egyesületünk négy évtizednyi szünet után 1989-ben alakult újjá.

Esti távcsöves égbolt-bemutató

Vén Platán Vendéglő

22.00-től hajnalig
TV-Rúzs (Funky- grunge),
Védőoltás (punk-rakenroll),
Tenderfoot Blues Unit és
Blues tér 10 (Blues)

Július 25. (szombat)

Monostorapáti Információs Központ

9.00
"Giga-csiga" túra

Érkezés: kora este a kiindulási helyre. További részletek a 'Túrák Monostorapátiból'-nál.

Ebéd: induláskor befizetett 600 Ft ellenében. Előzetes regisztráció: mapatik[kukac]hu.inter.net

Sportpálya

11.00-tól
Kispályás focimérkőzés

16.00-tól
Kispályás focimérkőzés - visszavágó

Óvoda, óvodakert

11.00-13.00, 14.00-16.00
Varázsműhely Művészeti Alkotóház

- 0-99 éves korig

Agyagozás-edények, állatkák felrakással

Nemezelés

Mini-Manó Varázsház

Arcfestés

Kreatív horgászat

Célba dobás és ügyességi feladatok (a megnyerhető, ajándékokat hallgatóink, művészeti óvodásaink készítik ill. támogatóinktól valók)

Hennafestés

13.00-14.00
Csángó Táncház

az Iskola utcai körforgalomnál

"Borforgalmi színpad"

11.00
Csepűrágók a szabadban

Móricz: Az ördög (népszínmű)

Móricz műve két józan paraszt filozofálásáról szól, akik a házasság alapvető kérdéseinek, konfliktusainak megoldásán vitatkoznak. A tiszta, népi humorral átszőtt szösszenetből kiderül, hogy a szép, vagy a csúnya asszony előnyösebb-e a férfiak számára.

Előadja: a Szegedi Egyetemi Színpad

13.00
Monostorapáti kvíz

Papír alapon helyesen kitöltött teszttel (a falura és a környékre vonatkozó kérdések) lehet részt venni, majd öt, a programokra vonatkozó kérdés helyes megválaszolása esetén ajándék / különben vigaszdíj

14.00
Dolgok a padlásról

3 neves ember találgatja narrátor vezetésével, mire szolgálnak a nem is olyan egyértelmű tárgyak (a közönség is találgathat)

15.00
Csepűrágók a szabadban

Csokonai: Karnyóné (zenés komédia)

Igazi, vérbő, néhol pajzán bolondozásra hívunk-várunk mindenkit! A vénasszony szerelméről szól a klasszikus magyar drámairodalom gyöngyszeme, diákosan könnyed köntösben, a vásári komédia hagyományainak és típusfiguráinak beemelésével, Németh Sándor fülbemászó dallamaival fűszerezve. A fiatalság fricskája ez az öregségnek, némi gúnnyal, de azért együtt érezve a főhősnővel. Karnyóné a végén majdnem "öngyi" lesz, de hála a tündéri szféra "isteni" beavatkozásának, minden jóra fordul!

Ne higgy azoknak, akik önmegtartóztatóak! Fiatalság - bolondság, avagy: carpe diem! De úgy is mondhatnánk: szeretkezz, ne háborúzz! Nem-cserés támadás. Célunk, hogy a nézőtéren szem ne maradjon szárazon! Játssz és élvezz velünk!

Előadja: a Szegedi Egyetemi Színpad

18.00
15 éves a Monostorapáti Vegyeskórus

Meglepetéskórussal kedveskedünk az évfordulós Monostorapáti Vegyeskórusnak

Borforgalom

20.00-tól
Művész borozó

Ismert művészekkel és Balaton-környéki borokkal

Művelődési ház - Nagyterem

14.00
"Vers-Galéria" 2. (Holdvilág Kamaraszínház): J.ars Poetica (József Attila)

A közösség és a magány metszéspontjait keressük, egy belső mozgás történetét, ami az előadás szabadságát formává alakítja. József Attilát.

Szerkesztette: Kókai János. Előadják: Haik Viktória, Jeges Krisztián, Kiss Zsuzsanna, Kókai Andrea, Kókai János

vagy "Galéria"-jegy: 500 HUF / 2 Euro

15.00
Megvan minden kerekünk! (Holdvilág Kamaraszínház)

Ez egy zenés összeállítás a nosztalgia jegyében, melyben végigutazzuk képzeletben a mi kis fővárosunkat, Budapestet,... térben és időben. Autón, trolibuszon, villamoson, omnibuszon..., s amin csak lehet!

Előadják: Farkas Erik, Haik viktória, Jeges Krisztián, Kiss Zsuzsanna, Koltai Judit, Kókai Andrea, Kókai János. Zongorán kísér: Varga Zoltán

vagy "Galéria"-jegy: 500 HUF / 2 Euro

16.30
"Vers-Galéria" 3. (Holdvilág Kamaraszínház): Kráter (Pilinszky János)

A Pilinszky költészetében fellelhető közösségvállaláson alapuló kíváncsiságot szeretnénk felmutatni. A kíváncsiságot a másik emberre, problémáira, gondjaira és örömeire egyaránt...

Szerkesztette: Kókai János. Előadják: Farkas Erik, Haik Viktória, Jeges Krisztián, Kiss Zsuzsanna, Kókai Andrea, Kókai János

vagy "Galéria"-jegy: 500 HUF / 2 Euro

18.30
Fejes - Presser: Jó estét nyár, jó estét szerelem!

zenés játék

A filmen is feldolgozott mű feleleveníti azt a valóságban is megtörtént eseménysort, amely egy Dunapatajon született férfi életútját mutatja be gyilkossá válásáig. A két felvonásban játszódó történetben felhangzanak Presser dalai, amiket manapság ritkán lehet hallani.

A Szegedi Kelemen László Színitanoda vizsgaelőadása

vagy "Jó estét nyár"-jegy: 1 500 HUF / 6 Euro

Alsó iskola - Monostorapáti Információs Központ

17.00
Improműhely - Lélektükör Színház

(Improvizációk fény- és életképekre)

Rögtönzőszínházunkban a nézők történeteket, álmokat, érzéseket, problémákat mesélnek el, amelyeket a társulat zene kíséretében jelenít meg. Minden előadás egyszeri és megismételhetetlen. Az Improműhely a színművészeti, és az önismereti technikákat ötvözve, sajátos élményeket, felismeréseket tesz lehetővé egy biztonságos, közösségi légkörben, szakértő csoportvezetéssel, ezáltal közös élménnyé válik.

Vezető: Kende Sándor - pszicho-dráma vezető, playback tréner

Iskola utca

17.00-tól
Tutta Sforza - zenekari felvonulás

Kőbányai Zeneiskola

A Tutta Sforza a Kőbányai Zenei Általános Iskola hajdani és jelenlegi tanulóiból alakuló együttes. Megtalálható a 4. osztályosoktól az egyetemistákig minden korosztály. Az iskola a kerület majd összes általános iskolájában, tagozatokban működik, melyek közül egy-egynél már szinte haladó hagyomány, hogy zeneiskolai hangversennyel ünnepelnek meg valamelyik iskolai, nemzeti ünnepet - mindkét fél örömére. Csatlakozik az iskolák sorához néhány óvoda is. Mindkettőt igen fontosnak tartják: az első esetben a közös gyerekek a kerület több iskolájából, a másodikban pedig a jövő miatt. Nem rendszeres meghatározottsággal, de évente 10-15 alkalommal egyéb intézmények, rendezvények meghívását is fogadják.

Művészeti vezető: Bakó Roland

Felső iskola - "csillag-terem"

17.30
A Földet veszélyeztető kisbolygók - előadás

Előadó: Sárneczky Krisztián (Magyar Csillagászati Egyesület)

Sportpálya, Nagyszínpad

17.00
Néptáncbemutató táncházzal

Törekvés Táncegyesület: Budapest X. kerületében, Kőbányán működik a Törekvés Művelődési Központ, ahol hat orcsoportban folyik a néptánc oktatása együttesi keretek között. A Törekvés Táncegyüttes nevet viselő felnőtt együttes 1960-ban alakult. Több díjat tudhat magának, mint pl.: Ki Mit Tud ? fődíj (1968); Arany minősítés; Kiváló Együttes cím ( háromszor); Külföldi fesztivál díjak...

A táncegyüttes rendszeresen vesz részt külföldi turnékon és fesztiválokon, mindenhol nagy sikereket érve el.

20.00
Táncoló Európa táncest

Európa történelmére visszatekintve elmondhatjuk, hogy európaiságunknak vannak közös alapjai. Ezek közé tartozik közös örökségünk, a görög tudomány és kultúra, a római jog, a keresztény hit. Ma már a közös európai értékek sorába illeszkedik a demokrácia, a jogállam, az emberi jogok tisztelete, az esélyegyenlőség és szolidaritás, valamint a saját kultúra gyakorlásához való jog. Az Európai Unióban a kulturális sokszínűség és a nemzeti öntudat megőrzendő érték. Műsorunk bemutatja e sokszínűséget, a közös gyökereket, átfedéseket. 25 ország tánc- és zenei hagyományaiból nyújtunk ízelítőt, kiegészítve projektoros kivetítéssel, mely segítségével bemutatjuk az adott ország nevezetességeit, látványosságait. Magyarország gazdag, színes kulturális hagyományokkal rendelkezik, mint amilyen színes maga az Öreg kontinens, Európa is. Kulturális nyelvében él egy nemzet. Ezt a nyelvezetet igyekszik bemutatni egy európai egységben másfél órás komplex műsorunk.

Előadja: a Hóra Színház, Rendező-koreográfus: Tanács István

21.00
"Túl az Óperencián..."

operett gála

Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Jakobi Viktor, és sok híres operett szerző darabjaiból nyújtunk át Önöknek egy csokorra valót a teljesség igénye nélkül szegedi énekesek és színészek előadásában.

vagy "Éj"-jegy: 2 000 HUF / 8 Euro

Kilátódomb

22.00-24.00
'Csillag-leső' - Magyar Csillagászati Egyesület

Esti távcsöves égbolt-bemutató.

Vén Platán Vendéglő

22.00-tól hajnalig
Batsanyi street ("dilettáns zene"),
Pentele Ska Klub és Bőgőmasina (Ska)

Július 26. (vasárnap)

Sportpálya

9.00
"PolgárMesteri ebédkészítés"

Itt a polgármesterek küzdenek meg a főzőtudománnyal - természetesen segítséggel

13.00
"PolgárMesteri Ebéd"

eredmény-hirdetés

Kóstolók az elkészült ételekből

14.00
Palacsintaevő verseny kicsiknek

a Dreher sörsátor rendezésében

Óvoda, óvodakert

11.00-13.00, 14.00-16.00
Varázsműhely Művészeti Alkotóház

0-99 éves korig

Dequpage (szalvétatechnika) - képek, díszek

Kavicsmozaikok-képek, függők

Mini-Manó Varázsház

Arcfestés

Kreatív horgászat

Célba dobás és ügyességi feladatok (a megnyerhető, ajándékokat hallgatóink, művészeti óvodásaink készítik ill. támogatóinktól valók)

Hennafestés

13.00-14.00
Csángó Táncház

Sportpálya, Nagyszínpad

14.00
Tyúkszínház

Részlet a Magyar Értelmező Szótárból: "Tyúkszínháznak hívunk minden olyan előadóművészi formációt, amely a L'art pour l'art Társulat legalább két és legfeljebb három tagját tartalmazza, valamint műsorokat ad országszerte." A Tyúkszínház összetétele mindig attól függ, hogy éppen ki van benne.

Aki már látta e híres triót, az tudja. Hogy mit, az természetesen azok számára nyilvánvaló, akik már látták, ezért őket nem is untatnánk a válasszal. Akik viszont nem látták, azoknak meg hiába mondanánk. Ezért meg sem kíséreljük elmondani. Elég csak a "Lombardi mondi Tyuki foxi maxi caput." latin mondásra emlékeznünk, ami annyit tesz: A Tyúkszínházat látni és meghalni.

L'art pour l'art Társulat: Dolák-Saly Róbert - Szászi Móni - Pethő Zsolt

Katolikus templom

11.00
Szentmise - a monostorapáti kórussal

Műsor: Johann Sebastian Bach: d-moll Partitából (BWV 1004) a Ciaccona

Előadja: Kiss Györgyi - hegedűtanár, kamaraművész

"Borforgalmi színpad"

az Iskola utcai körforgalomnál

14.00
Gluck: A rászedett kádi

vígopera

Az öreg kádi, annak ellenére, hogy nős férfi, nagy szoknyavadász hírében áll. A fiatal, gyönyörű Zelmira meg akarja őt leckéztetni és Omar lányának, Omegának adja ki magát. Elpanaszolja a kádinak, hogy apja nem akarja férjhez adni, ezért azt kezdi híresztelni róla, hogy förtelmesen csúnya. Az öreg úr pártfogásába veszi a lányt, és megkéri apjától a kezét. A ledöbbent Omar végül áldását adja a frigyre. A kitűzött napon hozzák is a menyasszonyt, immár az igazi Omegát, aki valóban olyan csúnya, mint az éjszaka.

A Szegedi Zeneművészeti Kar ének szakos hallgatóinak vizsgaelőadása.

15.00
Kőbányai Zenei Stúdió

ZenekaRock koncertjei

Borforgalom

20.00-tól
Vörösborozó

Vén Platán Vendéglő

22.00-tól hajnalig
Záróbuli Dj Lay-osh-sal

Alsó iskola - Monostorapáti Információs Központ

17.00
Improműhely - Lélektükör Színház

Improvizációk fény- és életképekre

Sportpálya, Nagyszínpad

9.30
Tutta Sforza zenekari koncert

Kőbányai Zeneiskola

22.00
TűzijátékA programváltoztatás jogát fenntartjuk.

© 2009 VölgyKavalkád | Minden jog fenntartva.